Gemeente

Beleef Druten te voet

drutense-bosjeEen van de beste manieren om de gemeente Druten te verkennen is te voet. Druten biedt veel mooie en interessante wandelmogelijkheden langs historische bouwwerken, musea en natuurlijk door de natuurgebieden.

Omgeving Druten

Zo kan er bijvoorbeeld uitstekend gewandeld worden in het Drutense Bosje, een stukje bos op de grens van Druten en Afferden, waar veel goede wandelroutes zijn en een leuke combinatie van natuur en andere recreatiemogelijkheden te vinden is. Natuurlijk is het ook mogelijk de verschillende kerkdorpjes te bewonderen, en zo zijn er nog meer voorbeelden van bezienswaardigheden in Druten die zich uitstekend lenen voor een mooie wandeling.

Nuttige tips voor een wandeling door Druten

Zeker voor de langere wandelingen is een goede uitrusting belangrijk. De verkeerde schoenen kunnen niet alleen zorgen voor lelijke blaren, maar uiteindelijk ook rug en gewrichtsklachten veroorzaken. Online zijn er veel goede tips voor het kiezen van de juiste wandelschoenen te vinden. Voor een korte zondagmiddag wandeling zijn de wandelschoenen uit een normale winkel vaak geschikt genoeg, maar indien er langere wandelingen worden gemaakt, of wanneer er sprake is van bepaalde gewrichtsklachten, dan zijn gespecialiseerde buitensport winkels een betere keuze om uw aankoop te doen. TIP: bekijk de onderstaande infographic voor meer relevante informatie.

infographic-wandelschoenen

Een goede comfortabele rugzak voor dagtochten wordt al snel noodzakelijk, en kan ook tijdens een kort uitje goed van pas komen indien er sprake is van wisselvallig weer of een mooie gelegenheid voor lunch onderweg in de natuur. Tijdens een wandeling is het immers belangrijk voldoende te drinken en verschillende laagjes kleding en een regenjas mee te nemen voor, al dan niet onverwachts, koud en nat weer. Veel wandelrugzakken hebben tegenwoordig handige vakjes voor een flesje water, en sommigen zijn zelfs uitgerust met een camelbak zodat er al wandelend water kan worden gedronken dat op een prettige temperatuur blijft. Meer informatie over rugzakken vind je hier.

Goed voorbereid kunt u al wandelend optimaal genieten van uw verkenningstocht in de omgeving van Druten.

kaartje-drutense-bosje

Kaartje Drutense Bosje

Tags: , , ,