Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden Druten en omgeving

Een dagje op pad naar Druten is zeker geen slecht idee, er is in de gemeente en in de omgeving van de gemeente namelijk genoeg te zien en te doen. Hieronder volgt een klein overzicht van een aantal echte aanraders voor het hele gezin.

-    groot_beeld    Park Arboretum Het Gogh

Park Arboretum Het Gogh in Horssen is een van de leukste bezienswaardigheden in Druten. Een soort van botanische tuin waar je ongeveer 600 soorten bomen en planten kunt bekijken. Daarnaast is er in de buurt ook nog een wijngaard met de naam De Kleine Heerlijkheid. Het is een van de weinige wijngaarden die ons land telt en dus ook zeker de moeite waard om een keer te bezoeken.

-        Musea

Aan musea is in Druten en omgeving geen gebrek. In de buurt van Druten ligt het Maarten van Rossummuseum. Dit museum in Zaltbommel is gevestigd in een schitterend gebouw en de collectie van het museum bestaat uit kunst, kunstnijverheid en de geschiedenis van Zaltbommel en omgeving. Mensen die meer willen weten over de marechaussee kunnen terecht bij het Museum der Koninklijke Marechaussee in Buren. Voor meer informatie over de geschiedenis van de verschillende dorpen in het land van Maas en Waal ga je naar de musea van Hedel, Beneden-Leeuwen en Kerkdriel. Tot slot is het Flipje en Jam museum in Tiel het ideale museum voor een dagje met de kids.

-        image-2524701Monumenten

In Druten staan verschillende monumenten, waaronder het Ambtshuis en het Theekoepeltje. Het eerstgenoemde monument is een groot Ambtshuis met schitterende architectuur, terwijl het Theekoepeltje, zoals de naam al aangeeft, een klein theekoepeltje is met een theetuin. In de tuin kunnen biologische thee en versnaperingen uit het Land van Maas en Waal worden verkregen.

-        Kastelen

Het Land van Maas en Waal was in het verleden een belangrijke strategische locatie en er zijn kastelen in overvloed. Voor de cultuurliefhebber die van kastelen houdt is Druten dus de place to be. Zo zijn onder andere het Slot Loevestein, het Kasteel Ammersoyen, de kasteeltuin van Culemborg en het Kasteel Hernen in Druten en omgeving te bezoeken.

-        58332_drutenjoris2jpg_w860_h550Het oorlogsmonument Druten

Het oorlogsmonument in Druten ligt op een mooie locatie en hoewel het bezoeken van het monument geen dagvullend programma zal opleveren, is het toch een bezoekje waard. Het monument is geplaatst voor de slachtoffers die tijdens de Tweede Wereldoorlog heldhaftig hebben geprobeerd de Duitsers tegen te houden. Ook slachtoffers in latere oorlogen worden bij het monument herdacht.